Lasconi, ,,mormântul văruit” din USR, vrea la conservatori 

Precum fostul comentator sportiv Dumitru Graur care avea un tic verbal simpatic, spunâd permanent ,,fără îndoială”, așa încep și eu textul de astăzi. Fără îndoială că scandalul numărul unu în România, în afară de diminuarea plăților făcute cu bani cash, a avut loc în USR. Conducerea partidului, mai cu seamă președintele Cătălin Drulă, a scos-o pe Elena Lasconi, primărița de la Câmpulung – Argeș, din poziția de lider al listei pentru europarlamentare. Ce a urmat, se știe: isterie în presă și pe relețele de socializare, pro și contra Lasconi, plus, dileala totală, fiica acesteia a intervenit public spunând că ea nu-și mai poate susține mama, care e homofobă. Toate acestea pentru ce?! Pentru că Lasconi și-a permis să spună într-o emisiune pe Prima Plus că ea a fost la referendumul pentru familia creștină și a votat da. Și, după cum, de asemenea, bine se știe, USR a luptat din greu ca referendumul să nu treacă. 

Fără îndoială (sigur, vorba aceluiași Graur), Elena Lasconi a devenit noua icoană națională. Se jelește lumea peste tot, fie din USR, fie din afară, că i se produce o gravă nedreptate și că i s-a îngrădit dreptul la opinie. Că, de fapt, Drulă și cu ai lui susțin agenda LGBT+ și că Lasconi este o femeie normală (orice ar însemna asta), mamă, creștină, româncă și alte asemenea atribute demne de făcut din ea Ana Ipătescu altoită cu Ecaterina Teodoroiu. Ei bine, eu cred că nu țin. Inadecvată în acest caz este chiar primărița din Câmpulung, nicidecum USR. Când intri în USR, mai ales când accezi la funcții publice din partea acestui partid, îți asumi agenda politică respectivă. Nu poți să te dai conservator, să fii susținătorul familiei creștine și să ceri susținerea unui partid progresist. Pur și simplu e impostură, este falsificare de idei, trafic de de încredere. Lasconi a candidat pentru problemele din Câmpulung, dar a candidat cu USR în spate. Este cel puțin ipocrită acum, când după ce s-a ales, după ce fusese pusă numărul unu pe lista de europarlamentare, să vină și să spune, ce? Că e conservatoare și susținătoarea familiei tradiționale. Atunci, ce caută în USR?

Să ne amintim de Victor Ponta care, într-un exces de prostie (nicidecum de sinceritate) a spus că în 1990, l-a votat pe țărănistul Ion Rațiu, nu pe fesenistul Ion Iliescu. Tot Ponta a spus că, deși a fost șeful campaniei electorale a pesedistului Mircea Geoană în 2009, l-a votat pe liberalul Crin Antonescu. Ce fel de om ești să faci așa ceva și să te mai și lauzi? Dacă tu ești un om care votează cu dreapta, ce mai cauți la conducerea unui partid de stânga? Simplu: funcții, bani și voturi.Elena Lasconi, parte a unui partid progresist, vrea voturile conservatorilor. La fel ca Ponta, este întruchiparea vie a ceea ce Iisus Hristos definea în alt context drept ,,morminte văruite” (Evanghelia după Matei, 23:27). Oameni care n-au decât fațadă, nimic profund, nimic principial. Totul este o imensă goană după interese. 

Cred că decizia USR de a o retrage din cursa electorală pentru Parlamentul European pe Elena Lasconi este absolut corect din punct de vedere al strategiei și doctrinei politice. USR este partidul care susține agenda LGBT+. Că e bine, că e rău, mă feresc să fac precizări, fiindcă este o chestiune mult prea personală. Trebuie să plecăm de la adevărul acesta: da, USR e cu drepturile LGBT+. Vreți să-i votați, bine. Nu, la fel. Cui nu-i convine, să nu voteze, să nu adere și să nu cocheteze cu acest partid. Dar să te folosești de ei ca de ,,tren electoral”, după care să te dai conservator și creștin este ticălos. Și, după cum s-a văzut, devine un eșec.

Nota bene: Fără îndoială (tot Graur, la microfon), eșec personal al Elenei Lasconi este și ieșirea publică a fiicei acesteia, Oana Lasconi. Domnișoara, cu vizibile probleme emoționale, are grave deficiențe raționale. Altfel, nu poți afirma enormitatea că dacă ai votat la referendumul pentru familia tradițională ești homofob. Undeva, cineva a greșit în formarea ei.

Scroll to Top