Din ce familii provine conducerea USR?

Mă uit la pozele și cv-urile celor 26 de oameni care formează  Biroul Național al USR. Găsesc pe site-ul formațiunii date și despre alți lideri zonali. Oamenii ăștia s-au strâns într-o ședință urgență  de partid pentru a decide excluderea unei colege de-ale lor de pe lista de candidați la europarlamentare. Majoritatea sunt căsătoriți, mulți au copii. Colega lor a fost exclusă pentru că a declarat că este pentru familia tradițională, că a votat în acest sens la un referendum național și că este creștină. A mai spus doamna Lasconi că o familie este rezultatul căsătoriei dintre o femeie și un bărbat. Pe ăștia din Biroul Național USR cine i-a născut? În ce familii au fost crescuți? Au fost abandonați prin cămine de orfani? Nu-și cunosc tatăl? Nu-și cunosc mama? Familiile lor au fost din comunități cu alte preferințe religioase? Sunt anticreștini și anti familie? Oare nu și codul nostru civil administrativ permite primăriilor să încheie contracte de căsătorie doar între femeie și bărbat? În ce țară trăiesc oamenii ăștia? Pe ce lume? Atât de importante sunt pentru ei voturile comunității LGBTQ din România, de altfel formată dintr-o extrem de mică minoritate? Cum gândește oare Andrei Gheorghiu, viceprimar al Râmnicului, provenind dintr-o veche familie din mediul rural vâlcean, om căsătorit, cu familie și cu copii? Cum gândește deputatul Ion Marian Lazăr, parlamentar de Vâlcea al USR? Au voie ăștia doi să spună că sunt creștini? Au voie să spună că susțin familia tradițională sau că au votat la un referendum sau urmează și excluderea lor?

Ce înțeleg acești oameni din democrație, din  libertatea de exprimare, din libertatea religioasă? Ce înțeleg din tradițiile, cutumele și obiceiurile poporului român? De ce i-ar mai vota vreun român creștin, familist ? De ce i-ar vota niște oameni care au luptat la Revoluția din decembrie 1989 pentru libertatea de a putea spune ce gândesc fără teama de pedepse?

Revin și vă întreb pe toți din USR, ce familii aveți voi? Sunt mândrii părinții, bunicii, unchii, mătușile voastre de cum gândiți și ce vreți să fie în Parlamentul European, în cel român, în țara asta și în lume?

Traian Guminski

Scroll to Top