Articole

Claudia Paraschivescu

VTV

De profesie jurnalist, cu peste 20 de ani vechime în domeniu,  am colaborat cu cele trei televiziuni vâlcene și câteva redacții de ziar, în prezent fiind realizator de emisiuni la Televiziunea VTV.

Am început colaborarea cu mass-media la Radio-Televiziunea Vâlcea UNU, în decembrie 1999, unde am lucrat ca reporter, editor-coordonator de știri și realizator de emisiuni.

În 2010 am acceptat provocarea să lucrez într-o televiziune nouă de știri, VTV, la momentul apariției fiind o televiziune regională de nișă, cu transmitere live 17 ore din 24.

În 2012 am fost cooptată în echipa de rebranduire a Televiziunii Etalon, un proiect îndrăzneț, din păcate de scurtă durată, care avea să aducă pe piața mass-media locală o nouă abordare în programele și producțiile tv.

În 2019 am reluat colaborarea cu Televiziunea VTV, de data aceasta o televiziune națională cu profil generalist, cu o politică editorială independentă și cu emisiuni care reflectă realitatea corect și nepărtinitor. 

În toți acești ani, am cochetat și cu presa scrisă, unde secundele si imaginile nu au aceeași valoare, dar unde cuvintele  trebuie să capteze și să mențină atenția cititorului până la final.

Ceea ce sper că am reușit prin articolele publicate în Ediție Specială, Gazetar și Săptămâna în Oltenia.

De-a lungul timpului, am învățat că jurnalismul este mai mult decât o profesie, este o vocație, o menire.

Că meseria de jurnalist/ziarist este pe cât de frumoasă și provocatoare, pe atât de riscantă, cu presiuni din partea celor care confundă ”dreptul la libera exprimare” cu ”dreptul de a insulta”.

În degringolada valorilor cu care societatea se confruntă astăzi, pentru jurnaliști este o adevărată provocare să rămână cât mai obiectivi posibil.

Cred că lumea are nevoie de o presă onestă și de calitate și că niciun jurnalist sau ziarist nu ar trebui să spună sau să scrie ceea ce nu ar spune ca OM.

Scroll to Top