Ce crede Clubul de Presă Vâlcea despre candidații AUR la alegerile pentru Parlamentul European

Joi, 30 noiembrie, la Casa Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea a avut loc prezentarea candidaților AUR la alegerile Europarlamentare ce vor avea loc anul viitor în 9 iunie.

A fost o sala arhiplină și o bună organizare lucru remarcat și de George Simion, liderul național ce a următit din primul rând festivitatea.

,,La noi partidul este jumătate în țară, jumătate în afară, în Diaspora. Noi nu avem ca PSD și PNL nucleul membriilor în administrația locale și centrală.,, a declarat Simion. 

Aproape 6 milioane de români trăiesc și muncesc în străinătate. Indiferent de țara unde se află, ei sunt conectați la realitatea politică și socială din România. Înainte de cele patru tururi de scrutin: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale, partidele au început deja să-i curteze.Iar liderii USR și PNL care răspund de organizațiile din Diaspora spun că AUR a depășit jumătate din intenția de vot a Diasporei care votează deci poate obține jumătate din aproximativ 7 sute de mii de voturi.  Toți adversarii politici ai AUR spun că votanți acestui partid nu știu ce votează și că o fac din cauza nemulțumirilor și poate a unui patriotism iar AUR nu are soluții pentru că nu propune candidați remarcabili. I-am urmărit , în discursurile de la evenimentul din Râmnicu Vâlcea pe cei mai mulți de pe lista de candidați și le-am văzut cv-urile celorlalți și realizările profesionale și familiale. 

Claudia Popa:

“Aseară, AUR a scos în față și prezentat candidații pentru europarlamentare. Toți școliți si specialiști în domenii importante. Surprinzător, lista este una care, va fi votată și de intelectualii care, nu se mai regăsesc ca simpatizanți ai celor două partide aflate la putere. 

Dar, în același timp  AUR, prin reprezentanții săi in Parlament, nu a transmis nimic până acum, decât secvențe de circ mediatic. Nimic concret pentru schimbarea în bine a țării, după cum susține temeinic președintele George Siminon. Acesta nu are discurs care să se adreseze intelectualilor sau celor nehotărâți,  doar carisma care place masei sociale mediocre. 

Cert este ca AUR stă foarte bine în sondaje, iar dacă Simion va avea candidați cu profil al omului din privat, va oferi electoratului o altă abordare de a alege.,,

Magdalena Popescu:

Majoritatea candidaților AUR aflați pe lista pentru alegerile europarlamentare sunt specialiști în comunicare, cu studii în sociologie și psihologie, ceea ce arată căAUR și-a invatat lecția si propune românilor candidați cu studii făcute pe bune, nu la barieră. Controversați sau nu, macar acesti candidati au in spate studii si cariere profesionale solide. 

Fără să intru în multe detalii, vă împărtășesc o poveste reală cu unul dintre candidații AUR la eurparlamentare. 

Cu ani în urmă, scrisesem un articoldespre groapa de gunoi de la Măldărești. Administratorul gropii, căruia nu mai are sens să-i dau numele, m-a amenințat că mă dă în judecată. 

Astfel am ajuns la domnul Silviu Gurlui, Prof. Univ. Dr. Habil. Facultatea de Fizică UAIC Iași, prezent pe lista AUR pentru europarlamentare. 

L-am abordat pe domnul Gurlui pe FB și l-am rugat să-mi puna la dispoziție studiul dumnealui care demonstra că la Măldărești apa era poluată din cauza gropii de gunoi. 

Mi l-a trimis imediat și m-a asigurat de întreaga dumnealui disponibilitate, daca aș mai fi avut nevoie. Cred că profesorul Gurlui merită să reprezinte România în Parlamentul European.,,

Crișu Popescu :

“Mă feresc de păcatul căzutului în adorație și spun că lista AUR pentru europarlamentare este bună. În realitate, epitetul ar trebui să fie altul. Dar la ce raportez lista? La atâtea și atâtea eșecuri pe care ni le-au oferit partidele mainstream. Dacă o comparăm astfel și dacă am face un clasament al celor mai bune garnituri politice din 2007 (anul primelor alegeri europarlamentare din România), echipa actuală a AUR ar fi foarte sus. Și, totuși, am văzut și ratări care porniseră superb. Scriu toate acestea ca să-mi fac un soi de alibi, să nu-mi asum susținerea pentru niște oameni care pot să aibă cariere profesionale deosebite, dar să fie mediocri sau nuli politic. 

Un aspect esențial remarc. Înjurătorii permanenți ai AUR și ai tuturor forțelor suvernaniste au catalogat acest partid ca pe unul al proștilor, al needucaților, al neinstruiților. În proporție de 80% din locurile eligible, trupa lui George Simion e formată din profesori universitari. Există pe listă și antreprenori, dar tonul îl dau intelectualii, universitarii conservatori și creștini. Adică spaima cea mai mare a globalismului și progresismului. 

Tot ca opinie personală pot spune că afaceristului Vincențiu Mocanu i-a ieșit bine evenimentul din 30 noiembrie. Mai pe larg despre el, dar și despre lista AUR o să mă pronunț în scurt timp, în Gazeta Vâlceană”.

Liviu Popescu :

,,AUR a confiscat dreapta conservatoare a politicii românești băgând în șomaj PNL. Baleierea liberalilor între antipesedism și filopesedism a lăsat un culoar liber conservatorilor. După translatarea PSD către stânga socială, după epoca Dragnea, segmentul conservator ( familie, religie, identitate națională, libertăți) a fost lăsat liber, PNL jucând absolut stupid intr-o formulă mai degrabă useristă decât național conservatoare, cum îi recomandă numele. Fix pe acest culoar, George Simion și-a adus partidul vorbind mereu despre „identitate, libertăți și capital autohton”, trimițând PNL în afară cercului trigonometric al politicii. Încropind o listă de universitari, mai mult AUR încearcă să aducă la vot electorat educat, ceea ce este dificil, pentru ca (exemplul Râmnicu Valcea) electoratul din sala este încă unul periferic (penegiști, pepedediști, peremiști) dar anul electoral 2024 este abia la început. Un lucru așadar este cert. PNL a fost deposedat de AUR de toată ideologia și formațiunea lui Simion o face chiar foarte bine și foarte natural pe acest sector, mutând partidul din sfera național-ceaușismului spre național-liberalism”.

Traian Guminski :

Fără subiectivism cred că AUR are o listă remarcabilă, pe alocuri impresionantă de candidați iar PSD , PNL, USR și UDMR, adică partidele care au șanse de a obține mandate la Europarlamentare, vor fi nevoite să se “scuture” de dinozauri politici și sinecuriști de pe liste pentru a putea obține un scor mai bun decât AUR!

Lista AUR este plină de femei cu realizări profesionale, căsătorite, cu copii, unele cu mulți copii. Aceste doamne au imagine de familiste nu sinecuriste .De femei care au urcat social muncind nu stând în genunchi. Lista AUR are mulți bărbați puternici prin studii, profesii, realizări. Acești oameni chiar au imagine și asta ar trebui să-i îngrijoreze pe adversari. Și mai au ceva acești candidați. Capacitatea de a aduce la vot de partea AUR intelectualitatea din România care iubește tradiția, România și care mai crede în patriotism, biserică, familie și muncă.

Scroll to Top