Candidatul minciunian a câștigat procesul cu ANI

ANI mi s-a părut întotdeauna o instituție menită să joace anumite jocuri politice în afara procesului electoral. Mulți primari de calitate au fost scoși din funcție pentru incompatibilități bizare, în vreme ce corupția producea igrasie în pereții altor primării, cazul primarului Ion Sandu, de la Perișani, fiind revelator.

În general, ANI a câștigat în justiție, singurul caz pe care îl știu în care a pierdut fiind cel al lui Klaus Iohannis. Vă reamintiți cum președinta ÎCCJ, cea care l-a condamnat pe Mircia Gutău, a tot amânat judecarea cauzei lui Iohannis până când acesta a devenit președinte, apoi l-a achitat. Recompensa a fost pe măsură: un fotoliu la CCR.

În stilul său bombastic, care îți zgârâie scoarța cerebrală, Virgil Pîrvulescu a întâmpinat hotărârea judecătorească scriind pe Facebook:

” Dreptate contra hoţie Am câştigat procesul cu ANI !

Atunci când te încăpăţânezi să NU fii ca ei, să faci ceva pentru oraşul tău, să ajuţi semenii şi să demonstrezi că hoţia şi incompetenţa NU sunt calităţi, şleahta asta care conduce oraşul şi judeţul, aşa-zisa „alianţă a binelui”, susţinută de incompetenţi numiţi de ei în fruntea instituţiilor publice, încearcă prin toate modalităţile să te elimine.”

Etc.

Ce legătură are ANI cu ”șleahta” despre care vorbește Pîrvulescu rămâne o întrebare la care nici mintea sa înferbântată nu poate răspunde.

Câștigarea acestui proces de către inculpat (soluție pe care am intuit-o deoarece știm cine conduce justiția, de unde și impresia că în PNL Vâlcea totul era pre-știut) este însă, în pofida micilor mesaje isteriforme ale lui Pîrvulescu, un lucru bun.

PNL Vâlcea nu mai are niciun alibi, iar în situația destul de probabilă în care va pierde alegerile, poate că va decide, în sfârșit, să se reformeze și să aducă la conducere, atât la județ, cât și la municipiu, figuri mai luminoase decât cele de acum.

La rândul său, PSD și Mircia Gutău știu deja că alegerile nu se câștigă în sala pașilor pierduți și vor fi nevoiți să vină cu argumente faptice și mesaje pe măsură.

Dacă ”Alianța Binelui” luase vânt în pânze prin qvasi – oficializarea trecerii lui Gutău la PSD, acum va trebui să și vâslească.

În concluzie, campania electorală pentru locale din 2020 tinde să se repete la anul. Atâta doar că între timp, guvernul a ridicat salariul minim peste ceea ce promitea un demagog, iar sutele de investitori din capul lui s-au întors în lumea fantomelor.

Mor de curiozitate să văd cum va plusa candidatul minciunian.

Gheorghe Smeoreanu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top