AUR poate câștiga alegerile parlamentare și chiar ar merita victoria!

Cu un discurs schimbat rapid de George Simion și adaptat măsurilor aberante luate de actualul Guvern, AUR poate câștiga lejer alegerile următoare parlamentare obținând voturi din segmentele care ani buni au votat fie doar cu PSD, fie cu PNL.

Candidații AUR, care pot fi și de nivel mediu că nici celelalte partide nu au genii sau mari specialiști pe liste, și liderul național nu trebuie decât să alcătuiască un program electoral cu promisiuni normale și realizabile.

Eliminarea măsurilor aberante dispuse de actualul Guvern legate de economie și fiscalitate. Să promită că fiecare român persoană fizică sau juridică poate cumpăra orice și oricând și poate vinde oricând cu card sau cash indiferent de sumă. Să încurajeze chiar plata cash între firme pentru a nu mai plăti acestea comisioane bancare din ce în ce mai mari. Fiecare agent economic poate păstra cât cash vrea în casă. Pentru salariile mai mari de 10 mii lei lunar să nu se mai plătească asigurări de sănătate peste ce depășește această sumă pentru că în mod logic și cel cu 4 mii salariu și cel cu 12 mii beneficiază de aceleași servicii când ajunge la spital. Niciun impozit pentru primii 20 de mii de lei din salariu și pensia brută. 30 la sută impozit la toate salariile și pensiile mai mari de 12.000 lei lunar pentru sumele  ce depășesc această limită.

Niciun impozit pe salariul tinerilor sub 22 de ani și al peroanelor trecute de 60 de ani. Interzicerea cumululuii a două venituri salariale sau asimilate obținute de la stat. Niciun pensionar reangajat de stat după ce a ieșit la pensie din sistemul bugetar. Taxe anuale plătite primăriilor direct de cadrele didactice care obțin venituri din meditații, fără obligativitatea ca acestea să aibă firme, taxe în funcție de mărimea localității. Concedierea din sistemul de învățământ al oricărei peroane care obține asemenea venituri și nu a declarat penttu plata taxelor.

Aprobarea primăriilor de a face orice cheltuieli în funcție de bugetele disponibile.

Măsuri suplimentare  și logice ar putea trece în programul electoral după consultarea unor economiști din țară care lucrează pentru firme micii și medii, dar și după consultarea cu cei din presa locală care au vechime în jurnalism și care cunosc aberațiile sistemului și nemulțumirile oamenilor pentru că au mereu contact cu zona privată economică.

Iar bani se pot găsi pentru fiecare sector în parte trebuie doar gândit logic. De exemplu, pentru plata salariilor și cheltuielilor din sistemul penitenciarelor, banii pot veni chiar de la deținuți. Orice condamnat pentru fapte care nu au legătură cu violența să poată după 3 luni de pedeapsă executată s- și cumpere libertatea . Prețul acesteia? Păi, contravaloarea întreținerii unui deținut pentru fiecare lună de eliberare mai devreme. Mai are doamna Udrea sau mai stiu eu cine de executat 12 luni? Ok, să plătească banii cu care statul va întreține un deținut 12 luni și este liberă să plece acasă. Statul nu va mai cheltui pentru deținerea doamnei în pușcărie și va mai câștiga bani și pentru întreținerea altui deținut. Și se mai face și loc prin celule, poate mai scade și numărul de gardieni și cheltuielile cu utilități comune.

Nu poate fi legalizată prostituția pentru că se opune biserica sau pentru că parlamentarilor le este rușine să propună și să susțină legislativ o asemenea activitate. Foarte bin ,nu-i spuneți prostituție! L a urma urmei nici nu știți exact ce anume plătește un client, poate plătește doar să facă un duș împreună, să mănânce ceva cu cineva , să danseze cu cineva sau să se uite la un film. Denumiți  altfel acestor servicii (companie, escortă, servicii de consiliere intimă , etc), dați le o denumire generală și dați posibilitatea celor care lucrează în industria asta să plătească taxe, să aibă asigurare de sănătate și contribuții la sistemul de  pensie. Gândiți cumva un proiect viabil și logic.

Măi, bieți și fete de la AUR, aveți șansa istorică de a câștiga majoritatea parlamentară la aceste alegeri și de a Guverna fără a părea un partid extremist, antiglobalist, tradițional sau mai știu eu cum, și fără a duce campanie electorală agresivă. Promiteți oamenilor doar că veți face ceea ce vor și ceea ce este normal pentru stat, pentru economie, pentru privat, dar și pentru bugetar. Lumea știe bine ce au făcut cei din PSD și PNL și USR. Puteți să faceți voi o mulțime de bine acolo unei ceilalți au gândit constant să sufoce, să dărâme, să taxeze! Victoria în alegeri, poate și în cele europarlamentare și prezidențiale o meritați din plin, dacă ceea ce promiteți chiar gândiți și vreți să faceți cu bună credință.

Lumea nu vrea neaparat o Românie educată. Vrea o Românie normală !

Traian Guminski

Scroll to Top