Vămile românești spumegă de corupție și noi vrem Schengen? Nu Nehammer, ci șpaga lui Cherecheș ne ține la poarta Europei

A propune aderarea României la spațiul Schengen la proximul Consiliu JAI, în contextul în care abia ce nu se uscară bine banii lui Chercheș oferiți șpagă vameșului de la Petea e precum a propune lui Putin, premiul Nobel pentru Pace. Este o ironie de prost gust. România nu are ce căuta în Schengen minim trei patru generații de acum înainte. Și nu din cauza de migrație sau că nu vrea Olanda sau Austria.

Noi nu vrem. Clar. Noi românii nu vrem să intrăm în Schengen. Vameșii noștri care sunt cei mai autentici români nu vor să renunțe la tradiția sfintei șpăgi. Cred că am auzit cel mai bun banc al zilei, sâmbătă, acela ca vameșul de la Petea l-a confundat pe primarul din Baia Mare. Că semănă prea bine cu ruda acestuia din Austria (sic!).

Da, suntem o țară coruptă. Oricine ar spune altceva e tâmpit. Regret că acum un an invitam românii să boicoteze băncile sau stațiile de carburanți austriece. Ei nu au nicio vină. Dimpotrivă cred că unele din cele mai serioase companii de drumuri și autostrăzi este austriacă. Noi suntem idioții, nesimțiții, șmecherii, ordinarii, hoții. Din cauza noastră stăm vara la coadă, în concedii la Kulata sau Ruse. Nu cred că bulgarii sunt mai breji decât noi.

De ce e grav că a trecut Cherecheș cu șpagă? E simplu, pentru că România dacă intră în spațiul Schengen și la Sculeni sau la Porțile de Fier, vine un terorist Hamas și îi pune vameșului șpaga în pașaport, aflăm de acesta la Paris unde va pune o bombă. Pentru că odată intrat în România, un criminal în serie, un terorist, un traficant de droguri, un cap mafiot rus sau ucrainean, acesta ar avea cale liberă până la Lisabona. Pentru că vameșul român este un gherțoi de șpăgar care ”gura lui trebuie să mănânce ceva”, necontând faptul că aruncă în aer liniștea unui continent.

M-am săturat de placa că vezi Doamne avem aparatură la frontieră, suntem bine dotați eu echipamente. Dar fauna? Fauna este formată din ticăloși de români care se uită după foșnetul euroilor sau parailor. Asta ne este nația. Soarta. Nu suntem noi poporul care plânge pe spinarea corupților, care deplângem regimul ultracorupt al lui Ceaușescu, în care releațiile inteprofesionale se bazau strict pe corupție?

Suntem un popor care primește bani la negru, îi pupă și îi bagă în sân: ”Trăiască Nașul! Om mare!”. Ne place să pipăim bancnotele, să le strângem acolo în buzunarul de la piept, chiar lângă iconița sau cruciulița de la gât îi așezăm. Cât de ușor i-am primit și ce lume frumoasă se deschide cu acești firfirei. Ce domne, sunt dați de pomană? Sunt primiți ca un dar, ca un cadou. Îi merităm. Sunt bani sfinți pe care îi merităm! Da, așa judecâ trei sferturi din acest popor. Și apoi același popor îl înjură pe Nehammer că nu ne vrea în Schengen. Nenorocitul. Uitând că noi suntem hoții, murdarii care iubim șpaga, atenția, cadoul, pliculețul.

Asta e paradoxu? Că vrem Schengen! Ori suntem tâmpiți, ori suntem bătuți în cap, ori ipocriți. Da, eu mă voi opune primul aderării României la spațiul Schengen. Nu vreau ca un atentat terorist de la Paris să ajungă să fie comis de un atentator care a intrat în UE printr-o vamă românească. Atunci noi ca popor suntem responsabili de victimele acelui atentat, nu un nenorocit român de tablagiu de vamă care a luat șpaga.

Dacă aș fi în JAI, ministrul de interne al României aș vota clar împotriva aderării noastre la spațiul Schengen și aș extinde acest moratoriu pentru 30-40 de ani!

Liviu POPESCU

Liviu Popescu are 15 ani vechime în presa scrisa și TV. Editorialist, analist politic, fost corespondent AGERPRES, colaborator TV și la diverse publicații locale şi naționale, autor de reportaje și materiale economice. 

Scroll to Top