Doru Moțoc poate înnobila numele Teatrului Municipal din Râmnicu Vâlcea

Către Primăria și Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea,

Comunicat de Presă

Clubul de Presă Vâlcean sugerează Primăriei Râmnicu Vâlcea, ca semn de respect pentru omul de cultură, printre puținii de anvergură națională, dintre cei contemporani, Doru Moțoc, să întreprindă demersuri pentru schimbarea numelului Teatrului Municipal Ariel în Teatrul ”Doru Moțoc”.

Doru Moțoc merită postum vieții sale o astfel de recunoaștere, având în vedere, contribuția uriașă pe care acesta a adus-o județului și orașului nostru, fiind un amabasador cuminte, discret, de bun simț, în peisajul din ce în ce mai sărac al culturii românești contemporane. Într-o lume în care Mediocrația treptat a înlocuit Meritocrația, numele și blazonul lui Doru Moțoc înseamnă un far în această noapte a inculturalității.

Dramaturgul Doru Moțoc, jucat pe scena atâtor teatre din întreaga țară are toate motivele să surpaviețuiască în peisajul Râmnicului, într-un teatru pe care l-a iubit și căruia i-a oferit o parte importantă din viață și trăirile sale literare.

Teatrul ”Doru Moțoc” este o imagine care onorează Râmnicul și îi va stimula pe cei care se vor naște azi să caute mâine cine este și cine a fost Doru Moțoc, aflându-i numele pe efigia unei instituții culturale.

Dacă însă există voci care țin la numele spiridușului shakespearian, atunci Doru Moțoc poate măcar primi numele foaierului sau uneia dintre sălile de spectacole. Vă mulțumim.

Clubul de Presă Vâlcean

Scroll to Top