Insensibilitatea procurorilor distruge povești de iubire  demne de ecranizare

Să dăruiești unei femei flori este o exprimare a sensibilității, iubirii, atenției, respectului. Este un gest normal pentru un bărbat, indiferent de vârstă sa și de funcție.

Procurorii DNA fac tot ce pot să-l vadă după gratii însă pe primarul din Botoșani, un om care din iubire a dăruit nu  un buchet de flori cu străzi pline de crini imperiali și lalele.

Să-ți ajuți iubita și să-i cauți o viață mai bună, un job mai bun, chiar dacă și ea și tu aveți deja alte obligații conjugale, este tot un semn de mare dragoste sau poate de mare prostie.

Acum trebuie înțeles că dacă ești primar de municipiu nu o să-ți angajezi femeia șefă de alimentara sau muncitoare pe un șantier.

Primarul din Botoşani, Cosmin Andrei, ar fi fost denunţat la DNA chiar de soţul candidatei pe care a ajutat-o cu subiectele pentru concursul de angajare şi cu care edilul ar fi fost în „relaţii apropiate”, se arată în ordonanța procurorilor prin care l-au plasat sub control judiciar.

„Fiind audiată în data de 25 ianuarie, martora Cristina-Geanina Hriţcu a confirmat primirea variantelor de subiecte propuse de membrii comisiei de concurs din 26 august 2021, cu o zi înaintea susţinerii examenului, respectiv în data de 25 august 2021, direct de la primarul municipiului Botoşani, Cosmin-Ionuţ Andrei, cu care martora se afla în relaţii apropiate”.

Ce nu par a pricepe procurorii din România este că un astfel de caz, în care femeia nu plătește cu bani sau cadouri un job este rarisim. Este și mai rar ca un primar să cheltuiască bani grei din buget pentru a planta în oraș florile preferate de iubita sa.

Se pare că nici soțul doamnei, șofer de TIR prin Europa, nu a înțeles că nu oricine poate îndupleca un ales local să facă asemenea gesturi și nu și-a apreciat soția, denunțând-o.

În general, în România angajările se plătesc altfel. Ar trebui ca domnii procurori să verifice cele din spitale de exemplu. Unde pilele se calcă pe picioare și unde toți din comisiile de examinare vor să câștige ceva cash din aceste concursuri. Sau măcar un ceas de două mii, cum a primit cineva pentru subiectele la un post de asistentă și ăla doar pe câteva luni.

Vă asigur că cel mult o persoană din 10 s-a angajat în sistemul de stat din sănătate  în ultimii 5 ani pe merit.

Deci, lăsați oamenii să se iubească nu mai trimiteți în instanțe bărbați  care dau flori și fac angajări din iubire. Este păcat! Aveți de lucru destul cu alții care iubesc banii, excursiile în străinătate, jocurile de noroc, vilele, mașinile, obiectele de lux.

Traian GUMINSKI


Scroll to Top