Când ai Ciucă, Ciolacu și Iohannis normal că ai Șoșoacă și Simion!

În România la ora asta se luptă mediocrii cu proștii. Se luptă parveniții cu oamenii cavernelor. Un retardat politic precum Ciucă, un covrigar cocalar de Buzău și un bovin prezident de Agnita dau piept cu armatele de zombie ale frumoasei rubensiene Șoșoacă și huliganului de galerie Simion. Nici că se putea un spectacol mai de mahala. Pentru că politica din România este o confruntare între Ferentari și Rahova.

Între oportuniștii de genul Păturică și analfabeții, isterici ieșiți din Socola. Mă și amuz, privind o confruntare între un susținător al lui Ciolacu sau Ciucă și unul iubitor al coapselor generoase ale Șoșoacăi. Ce naiba argumente să aducă primul și ce replică să aducă al doilea? Asta este imaginea dezolantă a clasei politice, cauzată de refuzul populației normale la cap să taxeze ipocrizia și fățărnicia scenei politice.

Când liberalii vin cu Ciucă, un semidoct care nu leagă trei fraze, căruia îi lispește procesul inferențial sau cu manechinul rolexian lui Vanghelie, Rareș Bogdan, numit și Vanghelion, ce speră? Că publicul de la Cărturești va da năvală la secțiile de vot și să pună ștampila pe partidul care în aceste zile oferă ample imagini tanzaniene cu cuplul prezidențial imagini care ating culmea penibilului. Măcar tovarășul Pingelică atunci când se ducea în Africa, a doua zi le vindea ălora Dacii refuzate la export și tractoare de la Brașov. Ăsta de la Agnita, le dă tablouri de aruncat prin ape. Păcat că unele triburi recent vizitate de cei doi Iohanniși au renunțat la canibalism, de regulă, până acum vreo 100 de ani, își mâncau musafirii. Le-am fi mulțumit.

Ce te faci cu Ciolacu, un covrigar de Buzău, cu studiile la barieră la 40 de ani care lăutărește economia, de antreprenorii români care asigură bugetul țării, au dureri de cap, încercând să înțeleagă frazele anacolute din ordonanțele austerității. Asta după ce PNL și PSD au băut, s-au distrat, au umplut poiata guvernamentală cu sute de secretari de stat, de cadâne și filfizoni iar acum nota de plată este musai să o plătească bietul antreprenor român?

Normal că reacția la aceste specii sicofante constă în urletele de mangalliță castrată și de huligan de galerie.

Ce naiba pretenții să avem, când opoziția USR numără locurile de fumat permise sau nepermise din țară, își încaieră mamele conservatoare cu beizadelele socialist putiniste?

E normal să se audă glasurile ortacilor Șoșoacă și Simion care vin din galeriile îmbibate de mâzgă național ceaușistă și aruncă cu coprofagie spre derbedeii Ciucă, Iohannis și Ciolacu! Așa putere, așa opoziție! Că doar nu ne așteptam ca o somitate, un cărturar să intre în bordelul acesta politic de pe Calea Rahovei colț cu Ferentari!

România politică se afundă așadar în bodega de prost gust unde chelneri sunt Ciucă și Ciolacu, patron este Iohannis, dansatoare la bară este un amestec de osânză cu stemă sovietică tatuată pe buci iar client un golan de Ferentari, sosit de pe stadion, mirosind a vodcă ieftină și cu un tricolor ponosit. O bodegă din mahalaua numită pompos: România Politică.

Liviu POPESCU

Liviu Popescu are 15 ani vechime în presa scrisa și TV.Editorialist, analist politic, fost corespondent AGERPRES, colaborator TV și la diverse publicații locale şi naționale, autor de reportaje și materiale economice. 

Scroll to Top